El consell d’administració de RTVE ha designat Concepción Cascajosa com a nova presidenta de l’Observatori d’Igualtat de RTVE. Cascajosa, que va ser escollida consellera de l’ens al març –com la resta de membres–, substitueix en el càrrec la periodista Paloma Zamorano, cap de continguts i editora d’igualtat de RNE.

L’objectiu de la corporació pública és reforçar aquest òrgan creat el 2018 i format per representants de la plantilla, la direcció i els sindicats de RTVE. La voluntat és enfortir l’Observatori i la seva influència transversal a totes les àrees de la corporació, també mitjançant una major dotació de recursos i mitjans.

Concepción Cascajosa és professora titular de Comunicació Audiovisual de la Universitat Carlos III de Madrid. A més, des de 2013 ha etat directora del Màster en Guió de Cinema i TV, i des de 2014 vicedegana dels Estudis de Periodisme i Comunicació Audiovisual. Cascajosa és autora o editora de nou llibres i un centenar de publicacions acadèmiques, i ha col·laborat en mitjans com El País, Fotogramas o Serielizados.