El Jutjat de Menors ha condemnat un nou a un any i mig de llibertat vigilada “amb instrucció formativa laboral” per un delicte lleu de maltractaments i un altre de coaccions, arran dels aldarulls de l’any passat a la Universitat de Lleida amb insults i agressions a periodistes. Ara hi ha pendent el judici pels mateixos fets a un jove major d’edat, el cantant de rap Pablo Hasél.

Els fets van tenir lloc el 2 de juny al rectorat de la UdL, que des de feia un parell de setmanes estava ocupat per un grup d’estudiants en protesta per la presència policial dins el campus. Els aldarulls es van produir quan un grup de treballadors de la Universitat va entrar al despatx del rector per protestar contra la tancada, aprofitant que una part del col·lectiu d’estudiants havia convocat una roda de premsa.

Els mitjans que havien assistit a la convocatòria van entrar amb els treballadors per cobrir també la protesta, però els joves van intentar impedir que enregistressin imatges. Abans de ser expulsats, alguns dels professionals de la informació van ser agredits, amenaçats i insultats per ocupants del rectorat i joves que els recolzaven, alguns dels quals no eren alumnes de la UdL, com Hasél.

Dos periodistes de TV3, Enric Pinyol i Àlex Oró, van presentar denúncia. “Les agressions a periodistes no poden sortir gratis”, va justificar Pinyol.