El Jutjat de Primera Instància número 2 de Girona ha condemnat el diari ABC a indemnitzar amb 30.000 euros Mohamed Attaouil, president de l’associació Al Hilal de Salt i interlocutor de la comunitat musulmana amb l’Ajuntament. A banda, el Jutjat de Primera Instància número 1 condemna Telemadrid a indemnitzar el mateix Attaouil amb 2.000 euros i amb 400 euros més a l’imam Rachid Menda.

Ambdues sentències, que no són fermes i es poden recórrer, també condemnen els dos mitjans a retirar els continguts que segons el tribunal atempten contra l’honor de l’imam Rachid Menda i el president de l’associació al Hilal Mohamed Attaouil, a fer pública la sentència i a disculpar-se.

En el cas de l’ABC, el jutjat condemna el diari per l’article El califa Attaouil impulsa des del seu bastió de Salt l’expansió salafista, publicat el passat 14 de març. Segons la magistrada Olga Bautista, l’article “no és veraç” i considera que és “innegable” que vincula Attaouil amb el terrorisme islamista, perquè en un mateix text fa coincidir els termes salafista amb integrista i fanàtics; per això, entén que el text atempta contra el seu dret a l’honor.

Quant a Telemadrid, el jutjat condemna la cadena a indemnitzar el mateix Attaouil l’imam Rachid Menda per vincular-los amb el terrorisme islamista en el reportatge Els imams de la gihad.

Font: ACN