L’Audiència Nacional ha condemnat l’Agència Espanyola de Protecció de Dades per no haver investigat la publicació, el març de 2014 a La Razón, de les dades personals i les fotografies de 33 jutges catalans (22 de les imatges extretes del DNI) que van signar un manifest a favor de la consulta sobiranista.

Una quinzena dels magistrats van presentar una denúncia perquè l’AEPD investigués els fets, però l’Agència la va arxivar dues vegades (el març i el maig de 2016) amb l’argument que no havia pogut identificar el responsable de la filtració. Els jutges catalans van recórrer i ara l’Audiència els a donat la raó, obligant l’AEPD a fer la investigació, a més de pagar les costes del procediment.

La sentència assenyala que la investigació realitzada per l’AEPD en el seu moment “no era la convenient”, ja que, independentment de no aconseguir identificar l’origen de la filtració, no va realitzar cap actuació respecte al deure de custodia i les mesures de seguretat a què estan obligats els responsables de fitxers públics.