El diari As ha estat condemnat a pagar una indemnització de 8.000 euros a una noia per vulneració del dret a la imatge. Els fets es remunten al 26 de setembre de 2011, quan l’esportiu de Prisa va publicar a la contraportada la fotografia d’una noia, com acostuma a fer. En aquesta ocasió, però, no tenia el consentiment de l’afectada, que va ser fotografiada mentre feia d’hostessa en un partit de futbol entre l’Alcorcón i el Deportivo de La Coruña.

Segons el Jutjat d’Instrucció número 7 de Córdoba, l’ús de la imatge no tenia cap interès periodístic, que era el matx, i remarca que la noia que no apareixia en la fotografia “de forma accessòria o en segon pla”, sinó que constituïa “el motiu principal, exclusiu i únic de la mateixa”, segons la sentència, feta pública per elmundo.es. Per al jutge Antonio Javier Pérez Martín, el fet que la noia estigués treballant d’hostessa per a l’Alcorcón no l’exclou de ser titular del dret a la imatge.

L’As al·legava que, en retransmissions esportives, és “habitual” que es capti la imatge de persones sense que impliqui la vulneració del dret a la imatge. Per al magistrat, però, una imatge canviada de context “es converteix en una cosa diferent”, i conclou que “estava fora de lloc” que la fotografia de la noia, que no té cap notorietat pública, aparegués a la contraportada del diari esportiu. A més, la sentència remarca que el text que acompanyava la imatge podia ser rebutjat pel seu “caràcter masclista”.