El Jutjat de Primera Instància número 38 de Barcelona ha condemnat el periodista Jesús María Zuloaga; el director de La Razón, Francisco Marhuenda, i l’editora del diari per intromissió il·legítima en l’honor i la dignitat de l’excap superior de la Policia espanyola a Barcelona, Narciso Ortega. La indemnització que han d’abonar és de 30.000 euros.

La sentència considera que l’article Un exalto cargo de Rubalcaba comió con el jefe de Método 3, signat per Zuloaga i publicat el 20 de febrer de 2013, contenia “determinades falsedats i inexactituds” tant en la portada com en la informació interior que “no es poden titllar d’accessòries o secundàries”, segons informa eldiario.es.

El jutge determina que l’article imputa un “comportament prevaricador” a Ortega en vincular l’arxivament d’una investigació sobre Método 3 amb un dinar el 2010 entre l’exalt càrrec de l’aleshores ministre de l’Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, i el responsable de l’agència de detectius, Francisco Marco, suposadament a La Camarga.

La sentència considera que l’arxivament de la investigació “de cap manera és imputable a cap tipus d’actuació” de l’excap de policia. “La falsedat dels fets i les imputacions que es realitzen al senyor Ortega, amb atribució d’un comportament corrupte per la seva suposada afinitat ideològica amb el ministre d’Interior són realment greus”, assegura.

A més, la sentència considera insuficient la rectificació que va publicar La Razón abans que Narciso Ortega presentés la demanda, i obliga el diari a retirar l’article d’internet i deixar constància que s’ha rectificat per ser una informació “falsa”, a més de facilitar l’accés a la corresponent rectificació.