El Jutjat Mercantil número 3 de Madrid ha sentenciat que la Reial Federació Espanyola de Futbol va abusar de la seva posició de domini per excloure Mediapro de l’adjudicació dels drets audiovisuals de la Copa del Rei de les temporades 2019-2020 a 2021-2022. La sentència condemna la RFEF a indemnitzar al grup audiovisual pels guanys deixats d’ingressar per no haver pogut ser adjudicatari de la gestió dels drets de la competició.

Segons el Jutjat, la Federació de Futbol va vulnerar la Llei de defensa de la competència del Tractat de la UE en la licitació dels drets audiovisuals de la Copa del Rei en tres aspectes: per establir a les bases l’exigència de difusió en alta definició, per impedir la subllicència posterior dels drets, i per fixar un preu mínim de reserva considerat desproporcionat en relació amb el preu de mercat.

L’octubre de 2019, la RFEF va convocar un concurs per adjudicar els drets audiovisuals de la Copa del Rei amb unes bases que Mediapro va considerar “abusives”, motiu pel qual no va presentar cap oferta. En un concurs anterior pels mateixos drets, la Federació el va declarar desert per no assolir-se un preu mínim de reserva de 45 milions, “un artifici per poder desestimar l’oferta presentada per Mediapro”, assenyala el grup.

Amb la sentència del Jutjat Mercantil, l’empresa assegura que “queda patent la voluntat de la RFEF de perjudicar els interessos de Mediapro impedint-li accedir en igualtat de condicions a la gestió dels drets de la competició”.