La Secció Tercera de l’Audiència Provincial de Barcelona ha condemnat a deu anys i sis mesos de presó Rogelio Rengel, exeditor de Don Balón, per estafar Luis del Olmo, de qui era mà dreta i administrador dels seus negocis des de finals dels 90.

Més concretament, Rengel ha estat condemnat a set anys i mig per un delicte continuat d’apropiació indeguda i a tres anys per falsificació de comptes, però ha estat absolt del delicte d’aixecament de béns. A més, haurà de pagar 14,3 milions d’euros a Del Olmo en concepte de responsabilitat civil, i indemnitzar sis persones de l’entorn del periodista amb imports que van dels 44.000 euros als 454.000 .

La Fiscalia demanava una condemna de 12 anys i sis mesos de presó, mentre que la petició de l’acusació particular era de 20 anys i mig. L’altre acusat, Francisco López Asensio, que era treballador de l’assessoria de Rengel, ha estat absolt de tots els càrrecs, tal com demanava la Fiscalia, ja que es considera que no estava al cas del frau.

La sentència assenyala que Rogelio Rengel va desviar fons de dues societats de Del Olmo, Producciones Lumer i Sociedad Profesional del Periodismeo, fent constar en la comptabilitat dades falses, com ara inversions que no es van realitzar. En concret, entre 2005 i 2011, es va apropiar de 8.945.649 euros i 5.435.144, respectivament.

En el judici, celebrat al desembre, Rengel va reconèixer els fets i va explicar que els diners desviats els havia utilitzat per intentar salvar Don Balón, amb seriosos problemes econòmics. Poc després de fer-se públic el desfalc, el setembre de 2011, l’editor va tancar la publicació.