El director dels serveis informatius de TVE, Julio Somoano, ha designat nous presentadors per a dos Telediarios, ha canviat quatre corresponsalies, i ha nomenat dos nous subdirectors en el seu equip. Són la tercera onada de canvis que realitza el directiu des que va accedir al càrrec a finals de juny.

En concret , a partir del 8 de gener, Marcos López deixa els informatius del cap de setmana i passa a presentar la segona edició del Telediario de dilluns a divendres amb Marta Jaumandreu (nomenada a l’agost). La vacant de López acompanyant Raquel Martínez l’ocuparà Oriol Nolis, que va presentar els informatius de TVE a Catalunya i posteriorment el Canal 24 Horas.

Per altra banda, Sergio Saúca, fins ara comentarista dels partits de Champions i presentador de la informació esportiva al Canal 24 Horas, torna a presentar els esports del Telediario, ara els de la primera edició. Saúca substitueix Jesús Álvarez, que ha estat nomenat nou director d’esports de TVE.

Paral·lelament, Somoano ha nomenat José Luis González, fins ara subdirector de Los desayunos de TVE, nou subdirector dels centres territorials de la cadena, càrrec de nova creació. A més, Enrique Muñoz, fins ara a RNE, és el nou subdirector de l’àrea de Madrid de TVE en substitució de Prudencio Medel.

Ball a les corresponsalies

Finalment, amb l’estrena nou any hi ha hagut canvis a diferents corresponsalies de TVE. En concret, Almudena Ariza es la nova corresponsal de Nova York, i deixa la de Pequin en en mans de Marián Serén, fins ara periodista de l’àrea d’internacional.

Per la seva part, Gemma García, fins ara a Nova York, ocuparà la corresponsalia de Rabat. Finalment, Miguel Ángel Idígoras torna a la corresponsalia de Londres per substituir Anna Bosch, la sortida de la qual va generar certa polèmica a les xarxes socials el passat octubre.