El comitè d’empresa de RTVV i Acció Cultural del País Valencià han convocat una concentració a favor de Radiotelevisió Valenciana, TV3 i Catalunya Ràdio el proper dimecres, a les 19 h, a la plaça Manises de València. L’acció es durà a terme dos mesos després del tancament de les emissions de RTVV, dues setmanes després del de Catalunya Ràdio, i gairebé tres anys després del de TV3.

“El Govern valencià ha tancat totes les televisions i ràdios públiques que emetien en català: una agressió a la llengua i la cultura dels valencians, i una greu restricció de la pluralitat informativa i la llibertat d’expressió. I, a més, ha convertit Acció Cultural en l’objectiu a abatre, amb una reiterada i malaltissa persecució política i econòmica, per evitar que continuem complint el nostre paper de promoció de la llengua i la cultura i dels valors de progrés, de mobilització social i de treball unitari en favor d’aquells valors”, denuncien el comitè i ACPV.

Els convocants entenen que la mobilització social és la “única via per fer possible un canvi”, després d’haver comprovat reiteradament la “nul·la voluntat de diàleg” per part del Consell, a qui acusen d’utilitzar “la censura i la repressió per sistema”.

“Els valencians volem RTVV, Catalunya Ràdio i TV3: volem mitjans públics i de qualitat en la nostra llengua”, reivindiquen el comitè d’empresa i Acció Cultural.