Els treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio estan convocats a una nova aturada aquest dijous, de 13.30 a 18 h, coincidint amb el darrer dia de la negociació per arribar a un acord en matèria econòmica. La mesura és tant un acte de pressió cap a la direcció de la CCMA com de suport als representants de la plantilla en les negociacions, les quals es troben estancades.

Si no hi ha acord entre ambdues parts, la Corporació tindria via lliure per aplicar l’article 41 de la reforma laboral, el qual permet la modificació dels salaris i les condicions laborals de forma unilateral. Si hi ha entesa, aleshores s’obriria un nou període de 15 dies per acabar de tancar altres aspectes del nou conveni col·lectiu.

La direcció vol retallar 7,5 milions d’euros del capítol 1 amb una reducció del 7,25% del sou per als treballadors de TV3 i del 6% progressiu per als de Catalunya Ràdio. Els comitès de vaga d’ambdós mitjans, però, consideren que no faria fa retallar més a la plantilla si es regulen les remuneracions que estan per sobre i al marge del conveni (que sumen 11 milions d’euros), es limiten els sous a un màxim de 75.000 euros anuals, i s’hi afegeix l’estalvi generat pel procés d’acomiadament col·lectiu de l’estiu.