La vuitena edició del Premi de periodisme solidari Memorial Joan Gomis ja està en marxa. Fins al 15 de juliol es poden presentar els treballs en les dues categories dels guardons creats per reconèixer persones, institucions o col·lectius que fan periodisme orientat a lluitar contra les desigualtats Nord-Sud, la pobresa i l’exclusió social, i que destaquin per defensar la pau, els drets humans o l’entesa entre cultures i religions.

En la modalitat d’obres periodístiques, poden ser en català o castellà, escrites o audiovisuals de qualsevol gènere, inèdites o publicades (posteriors a l’1 de gener de 2012). En la segona categoria es distingeixen trajectòries periodístiques de persones, institucions, mitjans, programes, seccions periòdiques o iniciatives que mostrin un compromís amb una informació que promoguin

els valors solidaris del certamen.

Ambdues modalitats estan dotades amb 1.500 euros cadascuna, i l’acte de lliurament tindrà lloc a la tardor d’aquest any.

El jurat està format per representats de les entitats convocants: Cristianisme i Justícia, Justícia i Pau, la Fundació per la Pau, Fundació Cultura de Pau, Facultat de Comunicació Blanquerna-Universitat Ramon Llull, les publicacions Foc Nou i El Ciervo, i de la família de Joan Gomis.