La Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Diputació de Girona han obert la convocatòria de l’onzena edició dels Premis Carles Rahola de comunicació local.

Els guardons consten de set categories: projecte de comunicació periodística, premsa (impresa o digital), ràdio, televisió, fotografia de premsa, informació digital i comunicació institucional. Cadascuna de les categories està dotada amb 1.000 euros, a excepció del premi al projecte de comunicació periodística, amb 2.000 euros.

Els treballs han d’haver estat publicats, emesos o difosos entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2019 (excepte els projectes de comunicació). El termini per presentar-se als Premis Carles Rahola finalitza el 8 de gener de 2020.

L’objectiu d’aquests guardons és reconèixer la tasca de la professió periodística a les comarques gironines i fomentar la creativitat i la qualitat informativa, així com les iniciatives per difondre, recuperar, gestionar o aplegar informació d’interès amb independència del canal, el format, l’àmbit o la naturalesa.

Per altra banda, properament s’obrirà la convocatòria de la cinquena edició de la Beca Carles Rahola, dotada amb 3.000 euros, a projectes de recerca en l’àmbit del periodisme a les comarques gironines, que en aquesta ocasió es dirigirà als periodistes col·legiats.