L’Ajuntament de Barcelona ha obert la convocatòria de la tercera edició dels Premis Montserrat Roig al periodisme i la comunicació social (27a si es compten les edicions com a Premis del Consell Municipal de Benestar Social als Mitjans de Comunicació). El termini per presentar-s’hi finalitza el 31 de gener.

Els guardons tenen com a objectiu estimular, promoure i incentivar una millor informació i un més bon tractament dels temes socials en els mitjans de comunicació. Les candidatures han de tenir com a eix la ciutat de Barcelona pel que fa a temàtica, públic objectiu o marc d’incidència.

Els guardons consten de quatre categories: periodisme social; comunicació social; promoció de la investigació periodística en l’àmbit del benestar social a Barcelona, i el premi especial del jurat.

Els treballs que es presentin a les categories de periodisme social i comunicació social s’han d’haver publicat, emès o difós entre el 16 de desembre de 2018 i el 15 de desembre de 2019. Per altra banda, es distingiran tres projectes d’investigació (en les dues anteriors edicions era un), els quals s’hauran d’entregar acabats com a màxim el 28 de febrer de 2021.

Cadascun dels premis està dotat amb 8.000 euros, excepte el del jurat, que és honorífic. Així doncs, la dotació global s’ha incrementat fins als 40.000 euros.