L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) ha obert la convocatòria de subvencions per a la producció de sèries i llargmentratges d’animació destinats a ser emesos per televisió, dirigits preferentment a un públic jove. L’ajut vol fomentar l’aplicació de noves tecnologies en la producció d’animació i la recerca de nous canals d’explotació, així com la creació de productes d’alta qualitat dirigits als mercats nacionals i internacionals. La dotació és de 900.000 euros i el termini per presentar sol·licituds finalitza el proper 1 d’octubre.

Els llargmetratges subvencionables han de tenir una durada mínima de 55 minuts, mentre que les sèries han de durar un mínim de 150 minuts en total. En el primer cas, l’ajut màxim per projecte serà de 140.000 euros, i en el segon de 240.000. En ambdós casos l’import no pot superar el 40% del cost de producció. Els treballs han d’haver estat acabats tres anys després de la concessió de la subvenció.

A banda, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) també ha publicat les bases aprovades per l’ICEC que regiran la concessió d’ajuts per a la realització de llargmetratges televisiu de ficció.