El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha posat en marxa la convocatòria de l’onzena edició dels Premis Gabinets de Comunicació, amb els quals busca reconèixer i impulsar la tasca dels gabinets i els professionals que hi treballen, a més de fomentar els esforços del sector públic i privat per donar accés a una informació veraç i útil. El termini per presentar candidatures finalitza el 30 de setembre.

Com a novetat, enguany es lliurarà el Premi a la Trajectòria, que el jurat consensuarà per reconèixer a un/a professional que hagi dedicat la seva carrera als gabinets de comunicació o hagi contribuït a visibilitzar, professionalitzar o prestigiar la comunicació de gabinets.

El jurat també decideix dos guardons més. Un és el premi a la innovació en comunicació, dirigit a aquelles iniciatives desenvolupades durant el 2018 que pel seu caràcter innovador hagin aportat un valor afegit i que puguin demostrar la seva efectivitat i compliment dels objectius.

L’altre és el premi a la millor acció de comunicació, al qual poden presentar-se experiències i accions comunicatives desenvolupades en diferents formats i canals (vídeos, webs, blogs, diaris digitals, xarxes socials, anuncis, presentacions, etc.), les quals poden formar part d’una campanya més gran o ser només una actuació singular.

Finalment, també hi ha el Premi Portaveu, destinat a reconèixer la tasca comunicativa d’una persona que s’hagi distingit en aquesta funció en una organització, empresa o institució davant dels mitjans de comunicació i/o l’opinió pública. Aquest guardó s’atorgarà mitjançant un sistema de votació digital dels col·legiats a partir de cinc propostes aportades pel Grup de Treball de Gabinets del Col·legi de Periodistes.

El veredicte dels premis onzens Premis Gabinets de Comunicació, tots de caràcter honorífic, es farà públic a l’octubre en un acte públic de lliurament.