La demarcació gironina del Col·legi de Periodistes i la Diputació de Girona han obert la convocatòria de la vuitena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local. El termini per presentar els treballs finalitza l’11 de gener de 2017, i els guanyadors es donaran a conèixer a principis d’any en un acte públic.

Els Premis Carles Rahola, que reconeixen la tasca de la professió periodística a les comarques gironines, es divideixen en set categories: projecte sobre comunicació periodística, premsa escrita (impresa o digital), ràdio, televisió, fotoperiodisme, informació digital (multimèdia) i comunicació institucional. Tots els premis estan dotats amb 1.000 euros, a excepció del guardó al millor projecte de comunicació periodística, que té una dotació de 2.000 euros.

Els treballs han d’haver estat publicats, emesos o difosos entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2016, excepte els projectes de comunicació periodística.

Paral·lelament, s’ha obert la convocatòria de la segona edició de la Beca Carles Rahola, impulsada per l’Ajuntament de Girona amb la col·laboració del Col·legi i la Diputació. Consta de dues modalitats: la professional, dotada amb 1.800 euros, dirigida a periodistes donats d’alta en qualsevol col·legi oficial professional, i la universitària, amb 1.200, que s’atorgarà a un estudiant en el marc del projecte final del grau o màster que estigui cursant.

La beca s’atorgarà al millor projecte inèdit de recerca en l’àmbit de la història del periodisme a les comarques gironines, la qual s’haurà de basar de manera principal en els recursos i els fons documentals que conté l’Arxiu Municipal de Girona.

El termini de presentació de projectes finalitza el 15 de gener, i el veredicte es farà públic durant la gala de lliurament de la vuitena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local. Els treballs finalitzats, que han de presentar-se en català, s’hauran de lliurar als deu mesos de la concessió.