La “dilatació” en la negociació del conveni col·lectiu i “la resolució de conflictes relacionats amb la contractació” han provocat que el comitè d’empresa de Catalunya Ràdio hagi decidit convocar aturades parcials del 25 al 28 de novembre. La mesura s’ha adoptat després que l’assemblea de treballadors realitzada el passat divendres hi votés a favor.

Segons explica el comitè, el passat mes d’abril es va presentar a l’empresa la plataforma per negociar el nou conveni col·lectiu, i al juliol no es va constituir la comissió negociadora. Després, al setembre, la direcció va proposar al comitè una “via ràpida de negociació en un conveni curt” per resoldre l’aspecte econòmic. Ambdues parts van estar-hi d’acord, i també es va incloure la resolució de la contractació, deixant per a posteriors negociacions, durant la vigència del conveni, la resta de temes de la plataforma.

Posteriorment, segons afirmen els representants dels treballadors, les següents reunions de negociació han estat ajornades o suspeses: “Inexplicablement, els representants de l’empresa han exposat que no poden respondre a les nostres reivindicacions”, asseguren.

En paral·lel, el comitè denuncia haver mantingut diverses reunions amb l’empresa per regularitzar la situació de precarietat dels treballadors temporals i de treballadors mercantils que estan contractats “fraudulentament”, sense que fins al moment hi hagi hagut cap acord ni s’hagi obtingut resposta als seus requeriments.

Per tot plegat, el comitè d’empresa de Catalunya Ràdio ha convocat aquesta protesta amb l’objectiu d’arribar a un acord que “permeti firmar un conveni col·lectiu” i “resoldre definitivament el tema de la contractació”.

Les aturades seran les següents:

• Dijous 25 de novembre: de 10 a 10.15 h; de 14 a 14.15 h, i de 21 a 21.15 h.

• Divendres 26: de 12 a 12.15 h; de 16 a 16.15 h, i de 22.30 a 22.45 h.

• Dissabte 27: d’11 a 11.15 h, i de 18 a 18.15 h.

• Diumenge 28: de 14 a 14.15 h, i de 20 a 20.15 h.