La secció sindical de CCOO a RTVE Catalunya ha convocat dues aturades per al divendres 21 de novembre, de 13.30 a 14.30, i de 19 a 20 h. El sindicat afirma que “pateix” pel futur del centre de producció de TVE a Sant Cugat, i que, en cas de no ser ateses les seves reivindicacions, el resultat seria “la progressiva pèrdua d’audiència, la qual cosa suposaria la seva fi com a servei públic essencial”. 

L’organització sindical justifica les aturades per diverses causes. Per una banda, denuncia el “reiterat incompliment” per part de la direcció del mandat marc, on s’especifica el “100% de producció interna” en programes informatius, institucionals i continguts d’autopromoció. El seu incompliment, apunta, suposa una sessió parcial dels serveis informatius en favor de productores externes.

Una altra denúncia és la manca de producció pròpia, la qual cosa, segons CCOO, implica una “infrautilització” de les unitats mòbils i els platós del centre de producció de Sant Cugat.

A més, el sindicat també reclama que els informatius realitzats per RTVE Catalunya s’emetin en alta definició per La 1 HD, ja que actualment les desconnexions territorials no arriben a la ciutadania en alta definició.

Un altre motiu per la convocatòria de les aturades és la desaparició del servei de menjador i cafeteria, el que segons CCOO comportaria “greus perjudicis” per a la producció d’informatius i de programes que es realitzen des del centre.

Finalment, el sindicat denuncia l’incompliment de l’article 64 de l’Estatut dels Treballadors, per la “manca d’informació reiterada” als representants de la plantilla.