Aquest divendres Correus ha deixat de distribuir premsa a les llars, un nou entrebanc per a un sector que ja estava prou afectat abans del coronavirus. L’empresa pública explica que ha implementat “noves mesures organitzatives i protocols d’actuació” arran de la declaració de l’estat d’alarma, de manera que ja no recull ni admet enviaments que no estiguin inclosos dins de l’anomenat servei postal universal. I en aquesta categoria no entren les subscripcions als mitjans de comunicació.

L’Associació de Mitjans d’Informació rebutja aquesta “decisió unilateral” de Correus i denuncia que “perjudica especialment” les zones menys poblades. En aquest sentit, afegeix que la mesura suposa “l’absència” de distribució de premsa en nombrosos municipis, el que provoca una “flagrant discriminació per als ciutadans sense accés a punts de venda”.

La patronal remarca que la decisió “xoca frontalment amb l’esperit” del Decret que regula l’estat d’alarma, el qual habilita els punts de venda de mitjans de comunicació pel seu caràcter de servei públic.

Per tot plegat, l’AMI reclama que “de forma urgent” es consideri el repartiment de publicacions periòdiques com un servei “imprescindible i essencial” i assoleixi l’estatus de servei postal universal “amb la finalitat que sigui immediatament efectiu el dret a la llibertat d’informació de tots els ciutadans durant l’estat d’alarma”.