El degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC), Josep Maria Martí, i el de l’Audiovisual (CPAC), Francesc Llobet, han alertat sobre les conseqüències que pot provocar en el sector l’ERO “salvatge” per a 312 treballadors presentat per la direcció de la Corporació. Segons Martí, la mesura pot suposar la “destrossa” del teixit audiovisual català.

Per això, i amb el suport d’una cinquantena d’entitats i organitzacions del sector, així com el dels antics degans del CPC, han demanat en roda de premsa que s’aturi l’expedient, es posi el rellotge a zero, i es reprenguin les negociacions entre la direcció i els representants dels treballadors.

Durant l’acte, Josep Maria Martí ha advertit que s’està accelerant un canvi de model en els mitjans públics que està “provocant molts danys col·laterals”. El degà del CPC també ha lamentat “determinats silencis polítics” i ha criticat que hi hagi partits que “s’omplen la boca de país” i no tinguin en compte una cultura audiovisual pròpia que “ha costat molt d’aconseguir”.

Per la seva part, Francesc Llobet ha assegurat que es necessiten gestors “implicats” en el procés de producció que “modernitzin i facin rentables” les estructures d’unes empreses que, segons ha remarcat, “han demostrat ser pioneres quan han estat ben gestionades”.