El Col·legi de Periodistes de Catalunya i l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona organitzen el dilluns 12 de desembre una conversa sobre l’esborrany de la Llei de la informació classificada que ha anunciat el Govern espanyol. La sessió tindrà lloc al Palau Macaya de Barcelona a les 9 h.

En la sessió participaran l’advocada Olga Tubau i el periodista Enric Sierra, director adjunt de La Vanguardia, amb Antoni Bassas de l’Ara com a conductor.

L’Executiu de Pedro Sánchez va anunciar a l’estiu un avantprojecte de Llei per regular l’accés a la informació classificada que pot condicionar la feina dels periodistes. Des de la Moncloa s’assegura que la voluntat és intentar establir un marc jurídic que faci compatible la transparència i l’accés a la informació, alhora que preserva la informació classificada que pot afectar la seguretat o la defensa d’Espanya.

De quina manera pot afectar la feina dels periodistes la nova llei? Es vulnera el dret de la ciutadania a accedir a la informació pública? Les raons d’ordre públic poden ser suficients com per limitar-ne l’accés? Aquestes i d’altres qüestions s’abordaran en la conversa organitzada per CPC i ICAB.