Brauli Duart ha presentat la seva renúncia temporal com a president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals per motius de salut, seguint la recomanació dels metges de portar “un ritme menys ‘animat’” que el que proporciona el càrrec, segons ha comunicat ell mateix. Duart, però, continuarà com a conseller de la CCMA.

D’aquesta manera, Brauli Duart deixa la primera línia en la gestió executiva i centrarà els seus esforços a “col·laborar en el disseny de les estratègies de futur” dels mitjans públics i a “potenciar les relacions de col·laboració i reciprocitat per fer realitat un espai comú de comunicació amb els pobles amb els quals compartim llengua història i cultura”.

Núria Llorach n’assumeix les funcions

En el mateix ple extraordinari on Brauli Duart ha presentat la seva renúncia, s’ha nomenat Núria Llorach com a nova vicepresidenta del consell de govern, de manera que, tal com preveu la Llei de la CCMA, passa a assumir les funcions de la presidència. Sense el nomenament de Llorach, les funcions les hauria hagut d’assumir Armand Querol, conseller a proposta del PP i únic vicepresident (com Duart, Llorach va ser proposada per CiU).

En el ple, Duart ha presentat els eixos bàsics de la gestió i els resultats dels quatre anys en què ha estat president, un període que ha qualificat de “difícil, convuls en ocasions, però sempre apassionant i compromès”, marcat per una crisi econòmica que ha reduït en una tercera part els recursos de l’ens públic. A més, ha remarcat que la “gestió adequada” del procés d’ajust ha permès tancar l’exercici 2015 amb “estabilitat pressupostària”, sense “cap deute acumulat” i preservant la seva competitivitat.

El fins ara president ha instat el consell de govern a continuar treballant en la línia estratègica fixada el 2011 per garantir el futur i l’eficiència dels mitjans públics: “No ens podem limitar a aplicar criteris d’austeritat i reducció pressupostària, sinó que cal continuar impulsant els canvis necessaris per aconseguir la millora de la productivitat i l’optimització de la despesa. I això sense renunciar a continuar sent un referent d’innovació i capdavanters en l’àmbit audiovisual”, ha assenyalat.

“No adaptar-se adequadament a la nova realitat pot comportar que els mitjans de la Corporació deixin d’interessar l’espectador i que el seu cost social i econòmic pugui acabar sent insostenible, com n’hi ha exemples recents més enllà del nostre territori”, ha afegit Brauli Duart.

Per la seva part, Núria Llorach ha agraït els resultats de gestió i el compromís assumit aquests anys per Duart, i ha valorat la capacitat que ha demostrat per generar consensos en el si d’un consell de govern on pràcticament el 100% dels acords adoptats durant el seu mandat s’han aprovat per unanimitat, segons ha remarcat.

Llorach reclama més recursos

Consellera de la CCMA des de gener de 2008, Llorach també ha expressat la seva voluntat de “treballar per mantenir l’alt nivell de qualitat del servei de comunicació que presten els mitjans de la Corporació, com a mitjans nacionals de Catalunya”.

En aquesta línia, ha anunciat la seva intenció de continuar el procés d’implantació d’un nou projecte empresarial que té com a objectiu “garantir l’èxit” de l’actual model de servei públic i contribuir a la viabilitat futura de la Corporació.

La nova vicepresidenta també ha dit que confia que el Parlament doti l’ens dels recursos necessaris per tal de poder continuar oferint amb la “màxima excel·lència” el servei públic que té encarregat “després d’un gran esforç els darrers anys que han situat la Corporació en una línia vermella que no s’ha de creuar si no es vol afectar greument el lideratge i, consegüentment, els ingressos publicitaris, entrant en una espiral d’alt risc per al servei que presten els mitjans públics”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram