Foto: Cugat Mèdia

El 13 de juny de 1982 va començar a emetre Ràdio Sant Cugat. Per commemorar l’efemèride, Cugat Mèdia va organitzar dilluns una festa al Claustre del Monestir que va aplegar personalitats del món polític, social i cultural, a més de treballadors i col·laboradors de totes les etapes de l’emissora.

Per a la directora de Cugat Mèdia, Mònica Lablanca, “l’autèntic èxit” són “les persones” que formen part de “la família” del mitjà públic. La periodista va posar en valor l’empenta dels fundadors de la ràdio, que han deixat de llegat les seves “ganes i vehemència” de crear un mitjà “vertebrador” que estigués al costat de les entitats per crear una ciutat “més cohesionada”.

Lablanca va estar acompanyada dels exdirectors de Cugat Mèdia –Ramon Grau, Rogeli Pedró, Xavier Fornells i Miquel Herrada–, als quals va agrair l’aportació en la història del mitjà. La periodista també va tenir paraules d’agraïment als polítics, ja que “sense ells Cugat Mèdia no celebraria el 40è aniversari”, i va posar en valor l’aposta dels representants públics “per un mitjà plural, ètic i rigorós”.

La directora de Cugat Mèdia també va reconèixer la tasca dels professionals del mitjà, dels quals va destacar l’empenta i la “capacitat d’adaptació” en una professió on els canvis són constants.

Estructura d’estat

Per part de la Generalitat va intervenir el secretari de Difusió, Jofre Llombart. “Sempre presumeixo de només haver passat per aquí, sinó d’haver començat aquí fa 27 anys i mig”, va dir en referència a la seva estada a Ràdio Sant Cugat. Per al periodista, l’empremta de Cugat Mèdia es fa notar als mitjans del país: “Som com una mena d’ordre religiosa, tots els que hem passat per aquí; són uns records dels que no s’esborren, sobretot per la lliçó de vida i professional”, va apuntar.

Tot i això, Llombart va subratllar que Ràdio Sant Cugat “no és només una escola de futurs periodistes”, afegint que “reduir-ho a una simple cantera de comunicadors seria injust per als que s’han quedat i han decidit fer la seva carrera”. El secretari de Difusió va afirmar que “si Sant Cugat fos un estat, Cugat Mèdia seria estructura d’estat”.

L’alcaldessa Mireia Ingla va recordar que quan va arribar a viure a Sant Cugat del Vallès va veure la ràdio com una “porta d’entrada a la realitat social” del municipi. La batllessa veu Cugat Mèdia com “un mitjà de referència al país”, avalat pel Premi Nacional de Comunicació, que contribueix a fer que a la ciutat hi hagi un “ecosistema fort i divers” de mitjans. Tot plegat contribueix a crear “ciutats més ben informades i més exigents amb l’administració”.

Ingla també va posar en valor com Cugat Mèdia sempre està “al peu del canó” en grans esdeveniments o temes de ciutat, i va apostar per la independència del mitjà: “No ha de ser una pota més de l’Ajuntament: ha estat i ha de ser un pilar de la informació local i de proximitat, i un referent del rigor i la investigació periodística”, va dir.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram