La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, s’ha reunit amb l’alcaldessa de Sant Adrià del Besòs, Filo Cañete; l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, i el primer tinent d’alcalde i regidor de l’Àmbit d’Impuls de Ciutat i Reconstrucció Covid, Àlex Montornès, per treballar conjuntament el projecte del hub audiovisual. La iniciativa, amb el nom de Catalunya Media City s’ubicarà a les Tres Xemeneies de Sant Adrià del Besòs.

La trobada ha servit per consensuar com s’ha de desenvolupar el projecte per tal d’aconseguir que la seva realització signifiqui també l’activació econòmica de l’entorn i una oportunitat professional per al veïnat de la zona.

El Catalunya Media City es presenta com un projecte publicoprivat que conformarà un pol del sector digital i audiovisual, amb una infraestructura per desenvolupar tota mena d’iniciatives relacionades amb la recerca, la innovació i la producció audiovisual.

En paraules de la consellera Garriga, el hub “ha de permetre la creació de continguts audiovisuals i digitals innovadors que puguin ser reconeguts arreu de la indústria, del país i del món. Aquest és un sector estratègic que ha d’arrelar en el territori, potenciar la indústria pròpia i donar oportunitats al talent local. Fa massa temps que professionals d’aquest sector marxen fora per realitzar el seu potencial, i es el moment de canviar aquesta dinàmica”.