El Parlament va acollir aquest dimarts a la tarda l’acte de lliurament de la novena edició del Premi Quim Regàs de Periodisme, atorgat a Josep Cuní en reconeixement a la seva “llarga i fecunda” trajectòria professional en la ràdio i la televisió. En la seva intervenció, el guardonat va reflexionar sobre el periodisme, tot reivindicant que la seva “primera obligació” és “servir als governats, no als governants”.

El director i conductor de 8 al dia va assenyalar que la professió viu “moments excitants”, però que en aquesta “societat de titulars” cal “rigor” i un periodisme “honest i seriós”. A més, va animar els professionals a “no abaixar la guàrdia” i a “superar la confusió” en aquest temps d’immediatesa.

“El periodisme ha de contextualitzar la informació entre la singularitat de la qual prové i la complexitat a què es dirigeix”, va defensar Josep Cuní. “Hem de ser més exigents perquè hem de ser el complement a la superficialitat del missatge impactant i a la frivolitat del producte comercial”, va afegir.

El president del jurat, Santi Nolla, va glossar la figura de Josep Cuní, a qui va qualificar de “màxim referent del millor periodisme català dels darrers anys”. El veredicte també reconeix “la seva aportació al llenguatge audiovisual en llengua catalana i la seva capacitat per formar equips i assumir el lideratge informatiu, tant en el sector públic com privat”.

El jurat el completaven Francesc Aguilar, Carlos Martín, Lluís Canut, Arturo San Agustín, Antoni Cases, Tatxo Benet, Carlos Pérez de Rozas, Sebastià Serrano, Joan Vilaprinyó, Josep Maria Artells, José Luis Martínez, José María Alguersuari i Rafael Jorba.