Després d’una mica més de set anys i 1.620 programes, aquest divendres Josep Cuní es va acomiadar d’Els matins de TV3 per emprendre un nou projecte professional a 8tv. Tot i que el programa va tenir l’estructura habitual, l’ambient de final d’etapa va regnar tota l’estona i el periodista va rebre constantment el reconeixement de tertulians, col·laboradors i convidats, entre ells el president de la Generalitat, Artur Mas: “És un honor poder ser el darrer convidat”, va dir-li.

“Avui ets més important que el president de la Generalitat”, va assegurar la fidel col·laboradora Pilar Rahola, qui també s’acomiadava i no va poder contenir les llàgrimes. “Ets el puto amo”, va etzibar-li. “M’esteu tractant com si em jubilés”, va queixar-se Cuní.

“Què gran ets!”

Al final del programa, amb Frank Sinatra interpretant My Way de fons, Cuní es va dirigir a l’audiència recordant que el programa tornarà el 5 de setembre, però que ell no hi serà, doncs inicia una “nova aventura professional”, tot i que en cap moment va mencionar la privada del grup Godó.

En l’al·locució, de tres minuts i mig, va destacar el temps que ha aguantat en antena el programa, gràcies, va dir a l’equip, a les direccions de TV3, als col·laboradors i, “sobretot”, als espectadors. “És l’hora d’un adéu que no vol ser-ho per sempre, sinó, com diu la cançó, només per un instant, fins que vostès ho vulguin”, va rematar.

“Què gran ets!” li va dir García-Melero emocionada mentre s’abraçaven entre els aplaudiments de tot l’equip d’Els matins, present al plató, als qui s’ha sumat la directora de TV3, Mònica Terribas, i la cap informatius, Rosa Marqueta.

Cuní deixa enrere una etapa d’Els matins amb unes xifres contundents: 8.625 hores en directe, 5.150 entrevistes, 3.325 debats, 34.320 convidats, 130 tertulians, 6.900 connexions per tot Catalunya, 50 col·laboradors de seccions fixes i més de 450 professionals.