El consultor en comunicació Daniel Condeminas participarà el proper 27 de gener en la Conferència internacional sobre reformes legislatives per protegir i promoure la diversitat d’expressions culturals en l’entorn digital. L’esdeveniment se celebra en format virtual i està organitzat per la Coalició per a la Diversitat de les Expressions Culturals (CDCE) i la Càtedra UNESCO per a la Diversitat de les Expressions Culturals (que pertany a la Universitat del Quebec), en col·laboració amb la Federació Internacional de Coalicions per a la Diversitat Cultural (IFCCD).

Condeminas participarà en una taula sobre la Directiva europea de serveis de comunicació audiovisual i la transposició dels requisits mínims de contingut, l’obligació de millora, i la participació en el finançament de la creació a les legislacions dels estats membres, com la futura llei de l’audiovisual espanyola, actualment en tràmit al Congrés dels Diputats. En la taula també participaran els experts Sophie Valais, Mathieu Fournet, Luis Alfonso Albornoz, Guillaume Prieur i Christine Merkel.

La conferència reunirà experts i representants de la societat civil d’arreu del món. S’hi presentaran, analitzaran i compararan diverses accions legislatives dutes a terme per promoure la diversitat d’expressions culturals a les plataformes de distribució de continguts. A més, s’abordaran les qüestions relacionades amb l’aplicació de la Convenció de la UNESCO de 2005 sobre la protecció i la promoció de la diversitat cultural. Estarà disponible en tres idiomes: francès, anglès i espanyol.