“El Parlament de Catalunya expressa el seu suport a un acord entre els governs de la Generalitat valenciana i de la Generalitat catalana perquè tots els respectius canals de ràdio i televisió arribin als dos territoris amb normalitat”. Aquesta és la declaració de la Cambra catalana recolzada per tots els grups com a resposta al tancament de les emissions de TV3 al País Valencià.

Un text que ha vist minvar la redacció inicial de tres punts a un de sol per poder incloure l’adhesió de tots els grups. Segons Europa Press, el primer punt de l’esborrany enviat per CiU dimarts plantejava que el Parlament reconegués la feina feta per iniciatives privades, especialment la de l’Acció Cultural del País Valencià (ACPV), que han permès la recepció de les emissions televisives i radiofòniques entre territoris “que comparteixen un mateix sistema lingüístic en absència del marc requerit” per l’aplicació de la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries.

El segon punt instava el Govern central a facilitar l’aplicació dins de l’Estat de l’esmentada carta, i el darrer punt era semblant al text que finalment s’ha aprovat al Parlament, però incloïa una petició perquè es deixés sense efecte les sancions econòmiques imposades a ACPV.

Poc després de l’aprovació de la declaració del Parlament, Dolors Camats d’ICV va reconèixer a Twitter que era un acord “tou”, mentre que Anna Simó, d’Esquerra, assegurava que el seu contingut era “molt de mínims”.

La declaració parlamentària la signen el portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull; el portaveu del PSC al Parlament, Miquel Iceta; el portaveu del PP, Enric Millo; la portaveu parlamentària d’ICV-EUiA, Dolors Camats; la d’ERC, Anna Simó; el líder de SI, Joan Laporta, i el de Ciutadans, Albert Rivera.