Una macrooperació de la Policia espanyola contra l’emissió il·lícita de partits de futbol en establiments d’hostaleria s’ha saldat amb més 800 descodificadors intervinguts. En l’operatiu es van inspeccionar 2.000 bars i restaurants entre l’11 i el 13 de desembre, dels quals es va constatar que un 60% oferia els partits sense llicència.

La forma més comuna d’emetre els partits és la utilització d’un descodificador “vitaminat”, al qual s’ha alterat el firmware per poder descodificar el senyal privat i accedir al visionat.

La investigació es va iniciar a finals de novembre, quan la Lliga de Futbol Professional va denunciar els titulars de diversos establiments de l’Estat per un presumpte delicte contra la propietat intel·lectual, després d’haver comprovat l’emissió il·lícita a través de la seva xarxa de verificadors.

La Policia continua investigant els fets a través del testimoni dels infractors, que han estat citats a declarar, i les anàlisis dels més de 800 descodificadors requisats.

Satisfacció de la LFP

El president de la Lliga de Futbol Professional, Javier Tebas, ha qualificat l’operació policial d'”enorme èxit” que marca “un abans i un després contra la pirateria”. “Hem de ser molt clars a l’hora de qualificar aquestes pràctiques com el que són, delictes, i romandre ferms en la lluita contra aquesta xacra”, ha afegit.

Segons la patronal, un 52% dels establiments públics que emeten futbol estan subscrits al canal oficial de LaLiga, mentre que el restant 48% ho fa de manera il·lícita. D’aquests, el 33% faria un ús irregular mitjançant el senyal residencial i el 66% amb descodificadors il·legals.