Publicacions com Revista Española de Defensa, Boina Negra, La Legión, Aeroplano o Revista de Historia Militar tenen un bon recolzament econòmic per part del Govern espanyol: el 2012, el Ministeri de Defensa ha finançat amb 552.300 euros un total de 27 publicacions militars.

Són revistes i butlletins realitzats per i per a militars que serveixen per “animar la tropa, explicar les seves heroïcitats i relatar tots els actes eclesiàstics que protagonitzen”, assegura un exalt càrrec de Defensa a eldiario.es.

El 2011, l’aportació pública a aquestes revistes va suposar el 47,80% del seu cost. La resta es va finançar mitjançat les subscripcions (29,09%), la publicitat (20,95%) i la venda directa (2,16%).

De les publicacions només n’hi ha dues únicament digitals i la resta es poden consultar en paper i en línia. De totes elles, Revista Española de Defensa és la principal i l’única que té una redacció de periodistes estable, segons el diario.es.

L’edició digital anirà substituint el paper

El ministre de Defensa, Pedro Morenés, assegura que l’austeritat econòmica i les noves tecnologies fan “necessari” realitzar canvis en la producció editorial del seu departament. En resposta parlamentària escrita a finals de setembre, Morenés va afirmar que les revistes i butlletins hauran d’impulsar l’edició electrònica i reduir el seu tiratge en paper. A més, la seva impressió passarà a realitzar-se a les impremtes del propi departament.

El ministre també va assenyalar que per reduir despeses s’estudiarà la supressió de la distribució institucional i que s’eliminarà la distribució gratuïta de les publicacions impreses, que es difondran via electrònica.