El passat dissabte, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, va inaugurar el museu Protagonistas Luis del Olmo, ubicat al Centre Cívic del Roc de Sant Gaietà, a Roda de Barà (Tarragonès), el qual compta amb més de 150 aparells radiofònics de diferents estils i èpoques, des de finals del segle XIX fins a principis de la dècada dels 60.

Els aparells són de la col·lecció particular del locutor, fill adoptiu del municipi, que les ha cedit a l’Ajuntament. Es tracta del primer museu de la ràdio que s’obre a Catalunya i el segon de l’Estat espanyol després del Museo de la Radio Luis del Olmo, inaugurat l’any 2003 a Ponferrada, localitat natal del periodista.

“Jo els recomano, amics, que visitin cada un dels racons d’aquest museu i que descobreixin tots els detalls d’aquestes ràdios que es feien a cop de cor i que s’amagaven en els diferents racons del món que jo he tingut la sort de visitar”, va assenyalar Del Olmo durant l’acte. El museu també inclou alguns dels premis i reconeixements que el locutor ha anat aconseguint al llarg de la seva carrera.

Col·laboració público-privada

“Aquest museu és obra d’una de les seves dues passions, la ràdio, i és destacable que els dos museus de la ràdio d’Espanya hagin estat promoguts per ell, pel desig exprés d’en Luis del Olmo”, va remarcar Joana Ortega.

La vicepresidenta també va destacar que ambdós hagin estat creats en col·laboració público-privada: “Crec que és molt important aquesta forma de treballar des de les institucions públiques amb la societat civil. Roda de Barà és avui un exemple a petita escala d’aquesta col·laboració entre el món públic i el món privat”, va afegir.