Els advocats de Diario de Mallorca, les agències Europa Press i Efe, i els periodistes Kiko Mestre i Blanca Pou han demanat que es condemni el jutge Miguel Florit a 42 anys d’inhabilitació pels presumptes delictes de prevaricació judicial, contra la inviolabilitat del domicili, contra l’exercici del dret al secret professional, i intercepció il·legal de comunicacions.

La petició forma part de la querella contra Florit pel que es coneix com a cas mòbils, en referència a l’ordre del magistrat per requisar els dispositius mòbils i material informàtic dels periodistes que cobrien el cas Cursach que instruïa.

L’acusació demana multes que pugen a 58.400 euros i una indemnització de 30.000 euros per Kiko Mestre per danys morals, professionals i de la salut, dels quals subsidiàriament pot respondre l’Estat. Per això se sol·licita traslladar-ho a l’Advocacia de l’Estat perquè pugui personar-se en la causa i exercir el dret de defensa.

En concret, l’acusació demana 20 anys d’inhabilitació i una multa de 29.200 euros per prevaricació judicial; 12 anys i dues multes de 14.600 euros per sengles delictes contra la inviolabilitat de domicili; 4 anys d’inhabilitació pel delicte contra l’exercici del dret a la informació, i 6 anys més per la intercepció il·legal de comunicacions.