Infraestructuras y Gestión 2000, l’empresa que va recórrer l’adjudicació dels múltiplexs estatals de TDT de juliol de 2010, anul·lada al desembre pel Tribunal Suprem, ha demanat l’execució immediata de la sentència. A més, adverteix que no són nou els canals de TDT afectats, sinó que són “no menys de 17” els que no s’han atorgat per concurs públic.

És a dir, la majoria de canals de les privades. L’empresa considera que només set de les actuals freqüències es van atorgar correctament en el seu moment: Mediaset, Antena 3, Sogecable, Net TV i Veo TV amb una cadascuna, i La Sexta amb dues.

Execució sense demora

Fa dos mesos, el Consell de Ministres va aprovar donar “compliment estricte” i executar la sentència del TS, però ho va lligar al pla sobre l’anomenat dividend digital, inicialment previst per a l’1 de gener del 2014. Infraestructuras y Gestión 2000, però, assegura que l’execució de la sentència “no admet cap demora”, i per això ha demanat al Tribunal Suprem que anul·li parcialment l’acord d’execució del Consell de Ministres.

Segons argumenta l’empresa, el termini per complir les resolucions és de dos mesos, motiu pel qual l’única manera d’executar la sentència és “exigir l’immediat cessament d’emissions”.

Per a la UTECA, la sentència, amb la que es va mostrar disconforme, es pot aplicar sense eliminar les llicències actuals. Per això fa un mes va presentar un recurs contenció administratiu contra l’acord del Consell de Ministres, tot acusant l’Executiu de deixar el sector en una situació “d’inseguretat jurídica sense precedents”.