El comitè d’empresa de Telemadrid a demanat a la direcció de la cadena que cessi el periodista Salvador Sostres com a col·laborador del programa Alto y claro, després que el passat 11 de novembre fes diversos comentaris de caire sexista, masclista i xenòfob.

Tot i que els comentaris es van realitzar durant una pausa publicitària de l’espai televisiu, que comptava amb un grup de menors com a espectadors, el vídeo de la conversa ha estat penjat al web de la Cadena Ser i ja circula a YouTube. Mentre que la cadena ha dit que prendrà mesures per la filtració del vídeo, Sostres assegura que és “un atropellament i una indecència”.

El que va començar com una conversa sobre llenceria, va continuar amb les preferències sexuals del tertulià català, també columnista d’El Mundo, que va anar pujant de to els seus comentaris sobre les “noies joves en el seu punt de tensió sexual”, mentre els micròfons enregistraven la conversa. El fet que hi hagués alumnes d’escoles de Rabat, Càdis i Tarragona tampoc va frenar Sostres, que també fa mofa dels marroquins.

Partits polítics, organitzacions socials i el comitè d’empresa de Telemadrid ja han censurat els comentaris del periodista i, la majoria, han exigit a la cadena que prengui mesures. De fet, el comitè ha sol·licitat una reunió urgent amb la directora general de Telemadrid, Isabel Linares, per exigir-li que ni Sostres ni aquells que degraden les dones i els menors “tornin més a cap programa” de l’ens, ni que es pagui amb diners públics als “periodistes i literats” que “manquen de la més mínima ètica”, en referència tant al tertulià català com a l’escriptor Fernando Sánchez Dragó.

Mesures per la filtració

Amb tot, la direcció de Telemadrid diu que prendrà les mesures “pertinents” per haver estat intervinguda una conversa privada per fer-la pública de manera “il·lícita”. A més, ha assenyalat que no entrarà a jutjar “converses efectuades en l’àmbit privat i en l’exercici de la llibertat d’expressió”.

Per la seva part, Salvador Sostres ha manifestat a Elmundo.es que li sembla “un atropellament i una indecència que una conversa privada s’hagi tret al públic pels treballadors de Telemadrid”. Respecte a la reacció dels sindicats, afirma que “encara tenim dret a tenir converses privades”. Pel que fa al fet que hi hagués menors al plató, assegura que no s’hi havia fixat, ja que no els veia pels focus.