El conseller de RTVV a proposta de Compromís, Rafael Xambó, va denunciar aquest dilluns davant la Fiscalia un presumpte tracte de favor de l’ens públic a Popular TV i Las Provincias TV, que s’haurien estalviat entre 5 i 8 milions d’euros per utilitzar el múltiplex de la radiotelevisió pública.

La denúncia presentada per Xambó explica que els contractes amb les dues televisions privades establien uns preus molt per sota del que es pagava per emetre entre 2008 i 2012, que basant-se en dades d’Abertis situa entre els 5 i els 8 milions d’euros. Però en els contractes es recull un preu inferior als 1,4 milions, una xifra “irrisòria” que reflectiria un possible “frau” econòmic, segons el conseller, que apunta directament a l’anterior director general de l’ens, José Luis López Jaraba.

A més, Xambó denuncia que els respectius contractes amb Las Provincias TV i Popular TV contenien una clàusula per la qual podien realitzar el pagament a través d’un sistema de compensació de factures per publicitat, prestació de serveis i cessió de possibles drets. Segons el denunciant, no hi ha constància que s’hagi pagat res.

El membre del consell d’administració de RTVV considera “absurd” que s’hagi perdonat diners i s’hagin donat facilitats a grups privats en un context en què han presentat un ERO per a 1.200 treballadors.

A més, Rafael Xambó acusa López Jaraba d’haver incorregut en un presumpte delicte d’incompatibilitat per haver mantingut un pacte verbal amb el grup Vocento per a la concessió de la freqüència a Las Provincias TV (corroborat amb un contracte signat 15 dies abans de deixar la direcció de RTVV) quan amb anterioritat havia treballat per al diari ABC.

Font: Efe