La demarcació de les Terres de l’Ebre del Col·legi de Periodistes de Catalunya ha denunciat els incidents produïts el passat 8 de setembre en el decurs d’una manifestació antitaurina a Sant Carles de la Ràpida, convocada per AnimaNaturalis i el Partit Animalista Contra el Maltractament Animal (PACMA).

Els activistes van voler fer una performance substituint un bou capllaçat per una persona per reclamar la fi de l’ús dels bous en aquest tipus d’espectacles, però un centenar de veïns van intentar impedir que es fes l’acció amenaçant i increpant els activistes, segons va informar al seu dia el 324.cat.

Però no només van rebre els activistes, sinó també els professionals de la informació presents, alguns dels quals van haver de ser protegits per la policia: “Fent exercici de la seua professió, els periodistes que van anar a cobrir l’acte van ser objecte de greus insults i amenaçades i, fins i tot, es van donar situacions d’intents d’agressió física”, ha denunciat aquesta setmana el Col·legi. A més, ha demanat “respecte” a la professió i a la llibertat de premsa, i exigeix “actituds més cíviques i democràtiques”.

Arran el comunicat del Col·legi, el regidor de Festes de l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita i president de l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre, Miquel Ferré i Avellanàs, ha volgut manifestar el seu “ple suport” als arguments exposats i sumar-se a la denúncia.

El regidor lamenta que “l’objectiu” del públic assistent a la protesta antitaurina fossin els periodistes, i demana disculpes als professionals de la comunicació de les Terres de l’Ebre per “l’actitud d’alguns, suposadament, ‘defensors’ de la festa dels correbous a les Terres de l’Ebre”.

Al mateix temps, Ferré ha posat de manifest el seu “reconeixement a la professionalitat”demostrada pel sector periodístic de la demarcació en el seguiment de l’actualitat informativa referent als bous.