La Crida LGBTI ha presentat una denúncia davant la Fiscalia de delictes d’odi i discriminació contra el periodista Arcadi Espada i Unidad Editorial per la columna publicada el 18 de setembre a El Mundo, Aznar sin complejos, on afirmava que al diputat d’Esquerra Gabriel Rufián “se li ha de contestar en seu parlamentària dient-li: ‘La polla, mariconàs, com prefereixes menjar-me-la: de cop o per temps?’, mentre un va somrient delicadament en la seva cara”.

L’entitat entén que el text transcendeix els límits de l’opinió i la llibertat d’expressió, i manifesta un “profund menyspreu vers el col·lectiu LGBTI, i en particular vers als homosexuals, amb termes clarament despectius, hostils i humiliants”. La Crida considera que les expressions d’Espada en el seu article són “gravíssimes” i “no haurien de tenir cabuda en qualsevol societat democràtica avançada.

Aquesta no és l’única demanda contra el periodista. Un parell de dies abans, l’Observatori Contra l’Homofòbia va denunciar-lo davant la Generalitat, que ja ha obert diligències, en aplicació de la Llei contra la LGBTIfòbia. A més, l’entitat es va dirigir a El Mundo per exigir la retirada de l’article i rectificació pública.

El col·lectiu considera imprescindible el desplegament “immediat” de la llei perquè “discursos intolerants i que fomenten l’odi com el d’Arcadi Espada no quedin impunes”.