El Consell d’Informatius de TVE assegura haver rebut nombroses queixes i peticions d’empara a causa d’intromissions o coaccions en la tasca dels professionals de la televisió pública. Segons el Consell, les denúncies han adquirit “especial gravetat” a Informe semanal, on diversos periodistes haurien estat advertits de sanció o expulsats del programa després de retirar la firma d’alguns reportatges per disconformitat amb una línia editorial imposada des de la direcció contrària a l’Estatut d’Informació i al Manual d’Estil de RTVE.

A causa d’aquests fets, per la redacció circula una carta en suport a una persona afectada que ha rebut l’adhesió de més de 260 periodistes. La missiva es mostra en contra de les pressions de la direcció i es demana “respecte als principis professionals i a les regles del joc del periodisme independent”.

El Consell d’Informatius recorda que la retirada de la signatura està emparada per la Llei orgànica i per l’Estatut d’Informació. Tot i així, denuncia que la direcció ha optat per “una “pràctica intimidatòria” cap als professionals amb la qual “sembla interessada en imposar una ‘llei del silenci’ que enviaria en orris els drets professionals regulats en els últims anys i amb la credibilitat del servei públic que devem a els ciutadans”.

El Consell demana que s’aturin aquestes pràctiques i que s’exigeixin responsabilitats a aquells que per acció o omissió les permeten. La direcció d’Informe semanal, però, nega totes les acusacions.