El diari valencià Levante-EMV ha iniciat una campanya per denunciar el cas d’un periodista del seu mitjà que ha patit assetjament després de denunciar un cas de frau comès per uns funcionaris dels jutjats valencians.

El periodista que ha patit els efectes d’informar sobre un frau és Ramón Ferrando, qui va demostrar amb vídeo inclòs que un grup de funcionaris de la Ciutat de la Justícia de València fitxaven l’entrada i tot seguit marxaven, alguns amb nens a l’interior dels seus vehicles.

Com a resposta a l’article de Ferrando denunciant el cas, els funcionaris han penjat a la mateixa Ciutat de la Justícia un cartell amb la fotografia del redactor i el següent text: “aquest és el noi que es dedica a espiar als funcionaris. Així sabrem tots l’aspecte que té. Se’l veu molt per la Ciutat de la Justícia. Es diu Ramón Ferrando”.

La Unió de Periodistes Valencians (UPV) ha denunciat “l’assetjament” que pateix Ferrando per part de “determinats treballadors” de la Ciutat de la Justícia. L’associació considera que és especialment greu que aquesta campanya s’hagi mantingut durant dies en llocs claus del recinte judicial “sense que cap dels responsables hagi pres cap mesura per evitar un intent d’intimidació que va contra la llibertat d’informació i el treball rigorós i contrastat d’un periodista”.

A més, UPV destaca que en el reportatge de Ferrando es van difuminar les cares i les matrícules dels funcionaris, mentre aquests han publicat la seva foto –extreta de Facebook– i el seu nom complet.

També han rebutjat els cartells contra Ferrando l’Associació Valenciana de Juristes Demòcrates i Jueces para la Democracia, que els consideren “inacceptables”. Per la seva part, el fiscal superior de la Comunitat Valenciana, Blas Ricard Cabedo, i la fiscal en cap de València, Teresa Gisbert, han assegurat que “prendrien mesures”.

Però tot i l’ordre expressa de retirar tots els cartells, aquests, segons el mateix Levante-EMV, continuen reapareixent per les instal·lacions de la Ciutat de la Justícia.

L’Oest nord-americà

Ferrando considera “lamentable” que en una fiscalia es pengin aquesta mena de cartells durant quatre dies i que ningú digui res. “Esperaries això d’un descerebrat, però no d’un grup de funcionaris”, va assegurar el periodista a El Mundo.

“Cometen un frau a l’hora d’anar a treballar, ens va semblar denunciable i notícia, i en comptes de rebutjar-ho es dediquen a perseguir els que ho publiquem”, sentencia Ferrando, que no entén que tot el col·lectiu de funcionaris se senti atacat quan en realitat la denúncia era en relació a la pràctica fraudulenta que portaven a terme una cinquantena de funcionaris.

Per la seva part, el diari Levante-EMV, per mitjà d’un editorial assegura que, “com si ens trobéssim en temps de l’Oest nord-americà, els professionals que van destapar una informació certa, demostrada i de gran interès són assenyalats i estigmatitzats com a delinqüents amb l’objectiu d’entorpir al màxim la seva tasca informativa”.