La Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya (FAGiC) ha instat el Consell de l’Audiovisual de Catalunya a intervenir pels continguts “abusius” del programa Palabra de gitano, de Cuatro, emès el passat 10 de febrer.

La Federació rebutja “la versió més groga, estigmatitzant, estereotipada i superficial que mai s’ha fet sobre el poble gitano a Espanya”, i recorda que la difusió de continguts discriminatoris i ofensius està “condemnada”  per les eines d’autoregulació del sector audiovisual tant a Catalunya com a l’Estat.

Dret a rèplica

La FAGiC, que ja va carregar contra el programa fa una setmana, exigeix el respecte al dret a rèplica per part de membres rellevants de la comunitat gitana pel que fa a la “realitat i quotidianitat” que viuen els seus membres, i en les “mateixes condicions” de difusió que Palabra de gitano.

A més, la Federació demana que tant la productora La Competencia Producciones com Mediaset admetin el “caràcter lesiu” de l’emissió i es comprometin a revisar i corregir el material que encara no ha difós.