El passat dilluns, la direcció de recursos humans i de gestió financera de la CCMA va lliurar un full al comitè d’empresa de Catalunya Ràdio amb una taula on s’indicava el que es cobra actualment en cada categoria i el que s’hauria de cobrar en el nou conveni.

El document proposa una “retallada piramidal inversa” on les categories més baixes serien les més afectades per la retallada, entre un 33 i un 36%, mentre que en les superiors la rebaixa seria del 10%.

Els representants sindicals critiquen que la proposta no reculli ni els llocs de treball ni les categories que estan per sobre i al marge del conveni, per la qual cosa entenen que no tindrien cap retallada. També es queixen que no se’ls ha explicat quins són els càlculs i les fórmules que han utilitzat per arribar a aquestes retallades, que se sumarien a la pèrdua de poder adquisitiu del 30% que s’arrossega des del 2009.

Demanen dimissions

El comitè considera “indecent” que la primera proposta de l’empresa sigui “castigar” les categories més baixes i “no afectar” els càrrecs directius. L’assemblea de treballadors ja ha demanat en bloc la dimissió del president de la CCMA, Brauli Duart, i del director de Catalunya Ràdio, Fèlix Riera.

“És una falta de respecte que hi continuïn sense aparèixer les persones que estan per sobre de conveni i que reconeguin, obertament, que hauran de continuar existint llocs de treball al marge de la negociació col·lectiva. L’aportació de la Generalitat es redueix, però des de la direcció de la CCMA volen mantenir la mateixa política salarial arbitrària dels últims anys”, etziba el comitè en un comunicat.

“Menyspreu absolut”

Per als representants sindicals, el document que els han presentat posa de manifest “el menyspreu absolut per la feina dels treballadors de Catalunya Ràdio en els seus 30 anys d’història”, i que el model del futur de l’emissora “no és, ni de bon tros, aquest que tenim ara”.

El comitè reclama “transparència absoluta” per poder valorar qualsevol proposta de la direcció, i exigeix el “compromís” que tothom estarà inclòs en el nou conveni col·lectiu de l’emissora. Un compromís que, segons els representants de la plantilla, la direcció assegura que no pot assumir tot defensant que s’han de mantenir llocs de treball al marge del conveni.