Intersindical Valenciana ha decidit denunciar RTVV per persecució sindical tant davant la Inspecció de Treball com del jutjat. L’organització explica que dels 27 treballadors que van formar part de les seves llistes electorals de l’octubre del 2011, 19 seran acomiadats dins l’ERO que ha executat l’ens. Els únics que s’han lliurat ho han estat per “impartiu legal”: els sis del comitè d’empresa i els dos delegats de la secció sindical. Tots els afectats, entre els quals hi ha tres parelles, sortiran de l’empresa abans del 7 de març.

Intersindical explica que les llistes de CCOO, CGT i UGT també han patit “el sectarisme i arbitrarietat” de la direcció, tot i que no fins al mateix “extrem”. En canvi, el tracte ha estat ben diferent per als sindicats “amics”, els que van aprovar l’ERO. A USO, de 33 treballadors que anaven a les llistes se n’acomiadaran 14 (i tots menys un sortiran a l’estiu), i a CSIF, de 31 persones se n’acomiadaran 14. Intersindical remarca que USO va ser creat per Vicente Sanz, l’excap de personal acusat d’abusos sexuals, mentre que CSIF va ser la “marca blanca” de RTVV a les eleccions.

ERO ideològic

Intersindical Valenciana assegura que l’ERO tenia el doble objectiu de desfer-se dels treballadors que no sintonitzen amb el PP i d’aconseguir el “blanquejar l’empastre laboral que hi ha a la casa”. I els dos, diuen, s’han aconseguit.

“El blanqueig laboral s’ha aconseguit a través dels criteris d’adscripció utilitzats per l’empresa i que li han donat la màxima discrecionalitat per fer el que ha volgut. Ha donat igual tindre oposicions que no tindre-les, ha donat igual haver sigut contractat de forma regular que de forma irregular. Este ERO blanqueja i santifica les malifetes de Vicente Sanz. I de pas tira al carrer les tres treballadores que el denunciaren per abusos sexuals”, afirma al seu web el sindicat.