Agents de la Policia Nacional han desarticulat una organització dedicada a la distribució il·legal de contingut audiovisual i televisiu que donava servei a almenys 10.000 clients a tot l’Estat.

Durant l’operació es van detenir 15 revenedors (un dels quals a Barcelona) que presumptament es dedicaven a adquirir serveis integrants a un cost reduït per posteriorment comercialitzar-los entre els seus clients. L’operació continua oberta i no es descarten més detencions.

Els agents van realitzar set escorcolls (tots a Andalusia) on es van intervenir 9.900 euros en metàl·lic, 22.000 euros en comptes de plataformes d’apostes esportives (a través de les quals s’haurien canalitzat els beneficis), material informàtic i diversa documentació.

Les primeres indagacions van tenir lloc a principis de 2019 arran de les denúncies del Grup Mediapro i la Lliga de Futbol Professional, en les quals s’informava d’una persona que es dedicava a vendre panells per revendre el senyal de televisió mitjançant el mètode denominat IPTV. Un cop avançades les investigacions, els agents van corroborar l’activitat delictiva realitzada per un grup organitzat.

Les gestions realitzades van permetre identificar i detenir 15 membres que formaven part dels nivells intermedis de la piràmide que distribuïa il·legalment continguts audiovisuals i de televisió. Segons la Policia, els detinguts comptaven amb una infraestructura capaç de donar servei a uns 50.000 usuaris.