Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Les Corts van detenir el passat 9 de maig tres persones de l’empresa Media Digital Planing després d’haver estafat fins a 12 empreses per un total de 14.854 euros. Els detinguts oferien paquets publicitaris fraudulents a empreses de diferents àmbits de negocis utilitzant el reclam dels mitjans, i no es descarta que hi hagi més afectats.

En concret, Media Digital Planing oferia dos paquets amb preus “molt per sota” del mercat: espais publicitaris al suplement L’Econòmic del diari Avui, combinats amb entrevistes i reportatges a COMRàdio; i publicacions a la revista Inforferias, més entrevistes i reportatges la COM.

Quan les empreses, tot i haver pagat, no veien els seus productes anunciats, es culpava els mitjans pel retard. Segons expliquen els Mossos, fins i tot se’ls havien retornat els diners, però amb pagarés a termini que mai es van portar a terme.

12 treballadors donats d’alta

Segons la Unitat d’Investigació, Media Digital Planing es va constituir seguint tots els tràmits legals i va funcionar des del mes de gener fins al 18 de març del 2011, dia en què els responsables va recollir tot el material de l’oficina on es trobaven i van tancar l’empresa.

A part de les empreses estafades, també n’han resultat perjudicats els 12 treballadors que havien contractat, donats d’alta a la Seguretat Social, i als quals no van pagar els dos mesos de nòmina, a més d’altres empreses per serveis externs contractats.

En llibertat amb càrrecs

Els detinguts com a presumptes autors de l’estafa, tots de nacionalitat espanyola, són Javier D.G., de 47 anys, que exercia de responsable de la gestió econòmica; la seva parella, Romina M.S., de 31 anys, que realitzava tasques de facturació i gestió econòmica, i Cristian T.T., de 31 anys, que era el cap en funcions de l’empresa.

Segons els Mossos d’Esquadra, cap d’aquestes persones havia estat detinguda anteriorment, tot i que sí havien estat denunciades civilment per fets relacionats amb la constitució reiterada de noves empreses. Després de passar a disposició judicial, actualment resten en llibertat amb càrrecs.

La desarticulació d’aquest grup ha permès que membres de la Guardia Civil, a La Corunya, hagin detingut un segon soci operant a Galícia que feia servir la mateixa estratègia que Media Digital Planing.

La Unitat d’Investigació de la comissaria de les Corts manté oberta la investigació.