El Jutjat de Primera Instància número 3 de Pozuelo de Alarcón ha desestimat la demanda que l’expresident del Govern espanyol, José María Aznar, va interposar contra El País per una suposada intromissió il·legítima en el dret a l’honor, arran d’una informació en què el diari l’identificava com l’ideòleg del sistema de sobresous del Partit Popular, a més de ser un dels seus perceptors.

La sentència determina que la informació publicada és “plenament veraç (que no vol dir veritat) i d’interès per a l’opinió pública”, la qual cosa preval sobre el dret a l’honor d’Aznar, a qui condemna a pagar el procés.

No és el primer cop que un tribunal tomba una demanda de l’expresident contra El País. A l’abril, el Jutjat de Primera Instància número 4 de la mateixa població ja va rebutjar una altra demanda contra el diari per haver publicat que Aznar havia rebut com a mínim tres sobresous quan era president del Govern com a “despeses de representació”.

Aleshores, la sentència recordava que els sobresous estaven prohibits per llei en els alts càrrecs i que el demandant no havia acreditat que les quantitats rebudes fossin el pagament a serveis anteriors a ser president, tal i com argumentava Aznar.