El president de RTVE, Leopoldo González-Echenique, durant la seva primera compareixença davant la comissió de control, aquest dimarts, va assegurar que el polèmic tractament al Telediario de la manifestació de la Diada (que va relegar al minut 20 de l’informatiu) va ser un “error de valoració” i “humà”, va insistir que no es busquessin intencions polítiques, i va recordar que la televisió pública es va disculpar en menys de 24 hores. “No podem allunyar-nos de la nostra naturalesa fal·lible”, va afegir.

El que no va explicar González-Echenique als diputats és que l’editora d’aquell Telediario, Cristina Almandós, ha deixat el càrrec pel qual va ser nomenada aquest estiu pel director d’informatius, Julio Somoano.

El Mundo explica de fonts de la cadena que, el cap de setmana, la mateixa periodista va demanar el trasllat a les Canàries, on ja havia treballat anteriorment, “per motius personals”. Segons El País, la decisió s’hauria produït després de ser apartada del càrrec.

El director de RTVE a les Canàries, Carlos Taboada (nomenat a l’agost), va comunicar als treballadors que Almandós havia ‘escollit’ com a nou destí l’arxipèlag, on substituirà la presentadora de la versió canària de 59 segonsTelecanarias, Fátima Delgado, que va ser rellevada també a l’agost per Taboada.