Els Mossos d’Esquadra van detenir aquest dimarts l’exalcaldessa de Barberà del Vallès, Ana del Frago (i candidata pel PSC a les properes eleccions municipals) per un presumpte delicte de malversació i prevaricació. Segons la investigació, Del Frago hauria subvencionat irregularment l’entitat que gestionava l’emissora municipal durant el seu mandat, Amics de Ràdio Barberà.

Juntament amb Del Frago també es van detenir l’exregidor de Comunicació, Alfonso Ortega; una tècnica de comunicació; una interventora municipal, i un secretari.

La investigació sorgeix arran d’una denuncia presentada l’any passat per Podem Barberà, que va lliurar a la Fiscalia Anticorrupció un expedient intern del consistori on es detallaven les suposades irregularitats en les subvencions a Amics de Ràdio Barberà, entitat dissolta el 2017. El cas es troba sota secret de sumari.

Ana del Frago va ser alcaldessa de Barberà del Vallès de 2006 a 2015 i actualment és regidora de l’oposició. Recentment va ser escollida de nou com a cap de llista del PSC per a les eleccions municipals de maig.