Canvi inesperat al capdavant del consell assessor de continguts i programació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Manel García Biel, que representava CCOO, ha dimitit com a president de l’òrgan consultiu per la seva “disconformitat” amb la modificació de la Llei de la CCMA, que al seu parer implica una “reducció” de la pluralitat. Poques hores després, el consell assessor de l’ens ha designat Immaculada Juan com a nova presidenta sense cap vot en contra. Juan, membre del consell assessor des del 2009, va ser alcaldessa de Deltebre per CiU (2000-2004).

En la carta de dimissió, García Biel explica que, a finals d’abril, durant la compareixença del nou consell de govern de la Corporació en el plenari del consell assessor, es va evidenciar una “clara voluntat de dificultar pràcticament el funcionament” de l’òrgan assessor.

A més, l’exportaveu i exsecretari de comunicació del sindicat assenyala que la normativa diu que el grau de dedicació dels membres del consell assessor “no pot ser exclusiva”, però que la CCMA “no ha concretat” quin ha de ser aquest grau. “La manca de definició dificulta de forma greu el funcionament del consell assessor i la possibilitat d’acomplir les funcions que la llei li encomana”, argumenta García Biel.