El Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI), branca del Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions (SGDAP) de l’Ajuntament de Girona, acaba de completar la primera fase del projecte de tractament arxivístic del fons fotogràfic del diari El Punt, calculat en uns 2,5 milions de fotografies.

Així, al web del CRDI hi ha disponibles més de 85.000 referències corresponents a unes 600.000 fotografies realitzades per la redacció gironina del diari, de les quals els usuaris en podran visualitzar 22.300.

Aquests són els primers fruits del conveni signat entre l’Ajuntament i El Punt, el qual inclou la digitalització de tots els diaris editats des de la seva creació, el 1978, fins al 2009 (any que en breu estarà disponible).

L’accés a tot el fons, aquest any

Les fotografies disponibles, que estan datades entre el 1960 i el 2000, s’han digitalitzat dels positius en paper. En aquesta sèrie d’imatges, que majoritàriament són retrats, es troben destacades personalitats del món de la política, la cultura, la ciència, les arts o l’esport catalans, així com gironins rellevants.

Mentre la intervenció global sobre el fons fotogràfic d’El Punt està en fase molt avançada, actualment ja es pot accedir de manera telemàtica al 100% de les fotos sobre negatius, a través del catàleg procedent de l’arxiu del diari, i s’està en procés de catalogació bàsica de les còpies en paper (unes 170.000 imatges). Es preveu que durant el 2011 s’assoleixi l’accés a la totalitat del fons.